service@dataprospector.nl

MATCHING & DATAVERRIJKING EN BULKDATA

Hoe werkt het?

Zodra u te maken krijgt met het bijhouden van een adressenbestand binnen een CRM of ERP systeem, krijgt u al snel te maken met veroudering van de data. Ondanks alle goede intenties zorgt het manueel bijhouden van de informatie voor vervuiling van de database. Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks 30 tot 40% van de gegevens binnen elk klantenbestand muteert. Vaak werken meerdere personen van meerdere afdelingen op het bestand en is er geen controle op de correcte invoer van de gegevens.

Prospector zorgt voor verheldering binnen de database door het matchen, opschonen en verrijken van de gegevens tegen geverifieerde brongegevens. Zo weet u zeker dat de gegevens up2date zijn en dubbele gegevens zo veel als mogelijk worden voorkomen.

Datamatching

Wij faciliteren ondersteuning door middel van ons unieke matching proces. Op basis van een goed doordacht algoritme worden uw basisgegevens gelinkt aan een KvK of Prospector ID.

Indien de gegevens niet voor de volle 100% kunnen worden gematcht, door bijvoorbeeld vervuiling in het bestand, geeft onze unieke matching procedure u meerdere kandidaten, waaruit u zelf de geschikte match kunt selecteren. Hiermee verdwijnen niet alleen de kwaliteitsproblemen rondom datamanagement, maar er ontstaat ook een directe connectie tussen uw databases en die van Prospector.

Op deze wijze kunt u uw gegevens gemakkelijk up2date houden door mutaties direct te wijzigen in uw bronsysteem.

Dataverrijking

Naast het opschonen van uw database, kunnen wij aanvullende gegevens in uw database toevoegen. Denk hierbij aan contactgegevens, contactpersonen, industrie coderingen, omvang of een van de andere beschikbare data elementen die wij aanbieden. Deze gegevens kunt u eenmalig ontvangen of periodiek blijven bijhouden.

Bulkdata

Bent u geïnteresseerd in een eenmalige KvK data dump, de KvK mutatietape of een eenmalige dump van alle data die Prospector te bieden heeft? Ook hierbij kunnen wij u assisteren. Wij leveren eenmalig of periodiek de KvK informatie of de aanvullende Prospector informatie.