service@dataprospector.nl

PROSPECT DATA, BIJ DATAPROSPECTOR!

Wat met uw prospect data expertise?

Uw klantendatabase up-to-date houden is een hele uitdaging. Deels zorgen uw eigen mensen daarvoor. Een ander deel kan u aanvullen door gebruik te maken van onze uitgebreide marketing data . Goede of zelfs uitstekende prospect data aankopen is geen eenvoudige opdracht. Daarom is het verstandig zorgvuldig te werk te gaan. Hierbij uw checklist:

1. Welke marketing data heb ik nodig?

Zijn het actieve bedrijven? Zijn ook de non-profit organisaties erbij? Is het een volledig bestand? Een deelbestand? In Nederland zijn er vandaag namelijk meer dan 2,7 miljoen bedrijven. In onze klantendatabase zijn die allemaal terug te vinden.

Maak vandaag nog uw prospectbestand!

Bedrijfsinformatie

2. Welke afdeling/persoon wil ik bereiken?

Door een bedrijf aan te spreken zonder de juiste contactpersoon te kennen gaat je respons sterk afnemen. Echter, hier zit ook het grootste gevaar als je een prospect lead gebruikt dat niet actueel is. Voor alle prospect data is het belangrijk om up-to-date informatie te gebruiken. Door samen te werken met de Kamer van Koophandel wordt onze prospect data wekelijks geüpdatet, ook de meer dan 2 miljoen contactpersonen. Zijn deze updates inbegrepen in uw contract?

3. Kan ik deze adressen moeiteloos opnemen in mijn moederbestand?

Hoe worden de gegevens van een prospect lead opgedeeld? Hoe past dat in mijn bestand?

4. Koop ik de marketing data of huur ik een klantendatabase?

Kies ik voor een betaalmethode op basis van een prijs per adres, of is het beter om op bepaalde tijdstippen zelf selecties te maken die aangepast zijn aan mijn verkoopacties?

Maak vandaag nog uw prospectbestand!

5. Welke selectiecriteria wil ik hanteren?

De meest gangbare criteria voor een prospect lead zijn branche (hoofd- of sub-), grootte van het bedrijf (omzet, aantal werknemers,…), vestigingsplaats, resultaten en zo verder. Daarnaast zijn er ook andere belangrijke criteria, zoals bedrijfsvoertuigen, gebouweninformatie en zo meer.

6. Wat met een Markt Penetratie Analyse?

Een MPA geeft inzicht in waar uw huidige klanten zich bevinden. In welke branche, welke bedrijfsgrootte, welke regio, de prospect lead zich bevindt. Wil u dat zo houden of wil u dat net veranderen? Een goede leverancier van marketing data helpt u daarbij.

Bedrijfsadressen kopen

7. Wie biedt de scherpste prijzen?

Een scherpe prijs voor een prospect lead is niet hetzelfde als een lage prijs betalen voor een massa gegevens. U moet exact weten hoe uw klantenprofiel er uitziet en welke actie u wilt ondersteunen. Door te werken met de juiste prospect data op het juiste moment en met de juiste marketingtactiek, kom je tot de beste resultaten.

8. Worden er aanvullende diensten geleverd?

Biedt de potentiële leverancier van uw klanten database ook ondersteuning? Deze kan gaan van het verstrekken van ICT diensten tot het volledig verzorgen van een direct mailing campagne. Geven deze diensten een toegevoegde waarde voor uw organisatie of niet? Aan u om te bekijken welke leverancier het beste bij u past.